علمسنجی (Scientometrics) دانش اندازه گیری و تحلیل علم است که به سنجش تولیدات علمی پژوهشگران، دانشگاهها و کشورها در قالب متغیرهای کمی میپردازد. شاخصهای علمسنجی شامل شاخصهای ارزیابی کمیت و کیفیت برونداد علمی پژوهشگران است که میتواند مبنای ارزشیابی، رتبهبندی و ارتقاء اعضای هیات علمی قرار میگیرد.
روش جمع آوری و ارائه اطلاعات
شیوه چیدمان نتایج در سامانه علمسنجی به صورت پیش فرض بر اساس شاخص h-Index افراد است. لازم به ذکر است که ترتیب مذکور را میتوان با کلیک بر روی فلش قرار گرفته در کنار عنوان هر یک از سرستونهای موجود در صفحه اصلی تغییر داد.
در سامانه علمسنجی اعضای هیات علمی امکان فیلتر کردن اطلاعات بر اساس عنوان دانشگاه، مرکز تحقیقات، رشته و مقطع تحصیلی وجود دارد. علاوه بر آن، جستجوی افراد بر اساس نام و نام خانوادگی نیز امکان پذیر میباشد.
شاخص هیرش یا h-index از شاخصهای مهم علمسنجی است که در سال ۲۰۰۵ توسط دکتر جرج هیرش استاد فیزیک دانشگاه به منظور محاسبه و نمایش توام کمیت و کیفیت برون داد علمی پژوهشگران معرفی شد. به این ترتیب که شاخص h یک پژوهشگر عبارت است از h تعداد از مقالات وی که به هر کدام حداقل h بار استناد شده باشد.
بازخورد
اعضای محترم هیات علمی در صورت مشاهده هر گونه خطا در اطلاعات موجود در سامانه میتوانند درخواست اصلاح اطلاعات مورد نظر خود را از طریق فرم ارسال بازخورد که در صفحه اختصاصی هر فرد قابل مشاهده است، ارسال نمایند و یا با برقراری تماس با کارشناسان علمسنجی مربوطه درخواست اصلاح اطلاعات خود را مطرح و پیگیری نمایند.