در صورتی که نام، کد ملی، آدرس ایمیل دانشگاهی و شماره تلفن همراه شما به عنوان عضو هیات علمی در سامانه گلستان ثبت شده باشد، حتی در صورتی که کلمه عبور خود را فراموش کرده باشید نیز می توانید به سامانه علم سنجی وارد شوید. برای این منظور لازم است پس از کلیک بر گزینه ورود اعضای هیات علمی، از گزینه فراموشی کلمه عبور استفاده نمایید. پس از آن در پنجره باز شده با درج کد ملی خود، از سامانه درخواست نمایید که لینک ورود به سامانه را مجددا برای شما ارسال کند. در صورت صحت اطلاعات وارده، لینک مربوطه به آدرس پست الکترونیک دانشگاهی و شماره موبایل درج شده شما در سامانه ارسال میشود. با کلیک بر لینک درج شده در ایمیل ارسالی می توانید مجددا برای خود کلمه عبور جدیدی تعریف نمایید. پس از آن قادر خواهید بود با نام کاربری کد ملی و رمز عبوری که برای خود تعریف کردهاید وارد محیط شخصی خود در سامانه علم سنجی شوید.
در حال حاضر، پوشش این سامانه مربوط به اعضای هیات علمی رسمی-قطعی، رسمی-آزمایشی، پیمانی، طرح سربازی و بازنشسته میباشد و شامل پژوهشگران غیرهیات علمی نمیشود.
چیدمان افراد در سامانه، به صورت پیشفرض براساس شاخص h-Index ایشان در بانک اطلاعاتی Scopus است. در صورت تمایل با کلیک بر روی فلشهای آبی رنگ بالای سر ستون ها، میتوانید ترتیب قرار گرفتن افراد در سامانه را براساس نام و نام خانوادگی، مقالات، ارجاعات و ارجاع به ازای مقاله تغییر دهید.
با توجه به ایجاد خودکار پروفایل در پایگاه Scopus، امکان دارد مقالات شما در این بانک اطلاعاتی، در یک پروفایل¬ واحد قرار نگرفته باشد. از آنجا که این سامانه به طور خودکار، اطلاعات علمسنجی شما را از پروفایلی که بیشترین مقالات شما را پوشش میدهد، گردآوری میکند، مقالات قرارگرفته شما در سایر پروفایلها محاسبه نمیشود. بدین منظور لازم است، پروفایلهای متعدد خود را در بانک اطلاعاتی Scopus با یکدیگر ادغام و یکپارچه (Merge) نمایید.
برای انجام این کار می توانید از واحد علم سنجی دانشگاه کمک بگیرید و یا شخصا از طریق گزینه Author Search نوشتارهای مختلف نام خود را جستجو و سپس با انتخاب آنها و کلیک بر روی دکمه Request to Merge Authors، درخواست ادغام پروفایلهای متعدد خود و یکپارچه سازی آنها را برای Scopus ارسال نمائید. پس از بررسی درخواست و در صورت تایید آن، پایگاه Scopus حداکثر ظرف مدت دو هفته، پروفایل های مختلف و متعدد شما در Scopus درهم ادغام کرده و مقادیر شاخصهای علمسنجی شما نیز در سامانه علمسنجی اعضای هیات علمی متعاقبا اصلاح و روزآمد خواهد شد.
خیر، پس از ادغام پروفایلهای متعدد و یکپارچه سازی آنها در Scopus، سامانه علمسنجی به طور خودکار حداکثر طی مدت 24 ساعت، اطلاعات جدید شما را از Scopus استخراج و در سامانه به جای اطلاعات قبلی قرارداده و بروزرسانی میکند.
برای اینکار کافی است وارد حساب کاربری خود شده در قسمت ویرایش پروفایل/ شناسههای اکادمیک، فیلدهای مربوط به هر پروفایل را با درج لینک پروفایل خود، پر نمایید.
این دکمهها به شما امکان می دهد که شاخص های استنادی اعضای هیات علمی علمی در بانک اطلاعاتی Scopus را بدون در نظر گرفتن موارد خوداستنادی خود فرد و یا موارد استناد به ایشان در کتاب ها مشاهده کنید. مقادیر شاخصهای علمسنجی سامانه، با حذف خوداستنادی به طور منطقی کمتر و یا مساوی شاخصهای علم سنجی در حالت عادی میباشد.
در حالت معمولی نیاز به ارسال چنین درخواستی نیست چون سامانه خود به صورت منظم و چند روز یک بار آمار را بروز می کند. در هر صورت اگر مایل هستید آمار علم سنجی شما بروز شود وارد حساب کاربری خود شده و بر روی گزینه "درخواست بروزرسانی آمار" کلیک کنید.
لطفا توجه فرمایید مقالاتی که در پروفایل پابلون (Publons) عضو باشند ولی جزء WoS نباشند در محاسبات سامانه علم سنجی لحاظ نمی شوند. دقت فرمایید هر کسی می تواند هر مقاله ای که مایل باشد در پروفایل پابلون خود درج کند (حتی مقاله ای که هیچ ربطی به WoS ندارد) و سامانه پابلون هم مشکلی با این موضوع ندارد ولی در محاسبات خود فقط آنهایی را لحاظ میکند که در WoS باشند. سامانه علم سنجی نیز چنین است.
گاهی اوقات مقالات دیگران به دلیل تشابه اسمی به پروفایل گوگل اسکالر شما وارد می شود که لازم است آن ها را از پروفایل خود حذف کنید. بدین منظور ابتدا وارد حساب کاربری خود در Gmail شده و سپس در پروفایل گوگل اسکالر خود فرایند زیر را طی نمایید:
۱. ابتدا عنوان مقالات اضافه را انتخاب کنید.
۲. بعد از انتخاب مقالات نامرتبط، گزینه Delete برای شما فعال می شود. سپس با فشار دادن آن، مقالات اضافه را حذف نمایید.
گاهی اوقات مقالات پژوهشگران دیگر به پروفایل گوگل اسکالر شما وارد می شود که ضروری است برای جلوگیری از این موضوع، تنظیمات پروفایل خود را تغییر دهید. بدین صورت پروفایل گوگل اسکالر شما به صورت خودکار به روزرسانی نمیشود و ابتدا مقالات جدید برای شما ایمیل شده و در صورت تائید در پروفایل شما قرار می گیرد. برای تغییر تنظیمات پروفایل ابتدا وارد حساب کاربری خود در Gmail شوید و مراحل زیر را طی کنید.
1- در قسمت افزودن مقاله ("+") از منوی باز شده گزینه "Configure article updates" را انتخاب کنید.
2- در صفحهی جدید گزینه "Don’t automatically update my profile. Send me email to review and confirm update”" را انتخاب نمایید.
با توجه به اینکه اطلاعات WoS سامانه، قبل از اتصال سامانه علم سنجی به پایگاه WoS، از لیست مقالات موجود در پروفایل پابلون و ارکید پژوهشگر استفاده میکند، لطفا نسبت به تکمیل پروفایل های پژوهشی موردنظر اقدام نمایید.
در سامانه گلستان، اطلاعات مجلات بر اساس شاخص SJR ارائه میشود و این اطلاعات در سامانه علم سنجی برای مجلات نمایه شده در Scopus بر اساس شاخص Cite Score میباشد.لازم به ذکر است، در راستای بهبود و گسترش سامانه علم سنجی، اطلاعات مجلات در شاخص SJR نیز نمایش داده خواهد شد.
با توجه به اینکه کارنامه SciVal اساتید برای 5 سال اخیر طراحی گردیده، شاخص FWCI نمایش داده شده در صفحه اصلی سامانهی علم سنجی نیز برای همین بازه زمانی میباشد. با نگهداشتن نشانگر ماوس بر روی این شاخص "FWCI" توضیح مربوط به این شاخص برای اطلاع بیشتر شما ظاهر میگردد.
با توجه به اینکه SciVal یک پایگاه تحلیل داده وابسته به پایگاه Scopus میباشد، درصورت داشتن حداقل یک مقاله در مجلات نمایه شده در بانک اطلاعاتی Scopus در 5 سال اخیر، این کارنامه برا شما وجود دارد و میتوانید با وارد شدن به پروفایل خود، بر روی گزینه کارنامه SciVal کلیک کرده و کارنامه خود را مشاهده نمایید.